A l’edifici parroquial enderrocat el 1936, d’estil barroc, a l’altar de Santa Eulàlia –el primer a la dreta segons s’entrava al temple- hi havia una imatge de la Divina Pastora; estava col·locada en una fornícula de la paret lateral de la capella. Domènec Torrent i Garriga esmenta que aquesta imatge, anteriorment, havia estat venerada a l’església que hi havia a la casa Cortada. Aquesta església, estava dedicada a sant Antoni de Pàdua i servia d’oratori a la casa que estava situada a l’actual punt on es troben el carrer, dit precisament d’Alta Cortada i el passatge d’Àngela Roca. Durant la primer Guerra carlina (1833 – 1839) aquesta casa va ser fortificada i utilitzada per protegir la població de Manlleu però, a final de la contesa, va ser incendiada i destruïda. Devia ser durant aquest període que es devia traslladar la imatge al temple parroquial.
Aquestes cobles, de les quals es desconeix el moment de la seva redacció i posterior impressió, estan ordenades segons els Misteris de goigs, Misteris de dolor i Misteris de glòria.
Coplas que’s canten després de cada Misteri del Rosari en el altar de la Divina Pastora de la parroquial Iglesia de Santa Maria de Manlleu. Barcelona: Tipografia religiosa de Julián Doria [s.d.]
dimecres, 20 de gener del 2010
Nostra Senyora de la Divina Pastora
Etiquetes de comentaris:
2. Advocacions del temple de Santa Maria
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada