dissabte, 23 de gener del 2010

Autors de música

Mn. Josep Aulet i Fiol (1881 – 1956)
Beneficiat organista de la parròquia de Santa Maria de Manlleu durant molts anys va esdevenir un dinamitzador de la temàtica musical de la població fent de compositor, intèrpret, mestre de capella i professor. D’entre la seva producció com a compositor en destaquen alguns encàrrecs que rebia d’altres parròquies, especialment goigs dels quals es conserven, a la mateixa Biblioteca Municipal de manlleu, algunes partitures. Un llistat d’aquesta labor compositora consta dels següents goigs:
· De l’Assumpció de Maria Santíssima, 1941
· De santa Filomena, verge i màrtir
· Del patriarca sant Josep
· En honor de la Verge de Fàtima. Harmonització
· A sant Rafael. Segòvia, 1937
· A sant Pere de Savassona, 1945
· A sant Nicolau, Segòvia. 1937
· Del gloriós sant Isidre Llaurador. 1946
· Del gloriós sant Esteve de Vila-setrú. 1940
· Del gloriós sant Esteve, patró dela Colònia Soldevila
· A sant Roc. Sobre una melodia popular del Collsacabra. 1948
· A la llaor de sant Valentí. Navarcles, 1945
· Al gloriós sant Andreu. Pruit, 1949





Mn. Ferran Gorchs i Rabat (1903 - 1943)
Organista de Santa Maria de Jesús de Gràcia, va compondre diverses peces musicals entre les quals destaca la melodia dels goigs dedicats a la Mare de Déu de la Font, estrenats el 1929, que porten lletra de mossèn Joan Puntí i Collell.
Jaume Andreu i Rovira (1909 – 2003)
Músic. Va desenvolupar la tasca d’ organista de la parròquia de Santa Maria i de Nostra Senyora de Gràcia. Igualment, va ser component de diversos grups musicals i director de diferents cors.
La seva dedicació com a compositor es va dirigir, especialment, a escriure música de goigs. De Jaume Andreu és la música, partitura que no s’ha pogut localitzar, dels goigs de Sant Domènec del carrer del mateix nom i escrits per mossèn Joan Puntí i Collell; així mateix d’Andreu és la melodia dels goigs de Nostra Senyora de Gràcia, escrits per Domènec Torrent per dedicar-los a l’antiga patrona de Manlleu i arranjats per Francesc d’A. Pujol per adreçar-los a l’advocació de l’església del barri de Gràcia.

Rafael Ramírez i Iborra (1949)
És titulat superior de trombó i de composició i és també Enginyer tècnic en organització empresarial. El 1982 va compondre la música per als Goigs a llaor de la Mare de Déu dels Àngels que es venera al carrer del Pont de la Vila de Manlleu que, amb lletra de Francesc d’A. Pujol, es canten en aquest carrer durant la festa del 2 d’agost.


Jordi Domènech i Subiranas (1967)
De la seva labor compositora en destaca la música dels goigs dedicats a Maria Assumpta, patrona de l’església parroquial de Santa Maria de Manlleu, fets, el 1995, amb motiu del cinquantenari de la reconstrucció del temple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada