dimarts, 20 d’agost del 2013

Mare de Déu de Montserrat

El 29 de maig de 1932 fou col•locada una imatge de la Mare de Déu de Montserrat a l’altar de Sant Francesc del temple parroquial de Santa Maria de Manlleu obre de l’escultor Josep M. Camps i Arnau La imatge va desaparèixer a l’inici de la Guerra Civil.

L'any 1954 fou any marià i, el setembre, la parròquia de Santa Maria ho va celebrar, entre altres actes, organitzant un romiatge al santuari de Montserrat. Van ser necessaris nou autocars, a més de turismes particulars i nombroses motocicletes, per desplaçar uns 450 manlleuencs a l’emblemàtic santuari marià de Montserrat. Un dels actes més emotius va ser la benedicció d’una imatge de la Moreneta, costejada amb aportacions populars, que va ser beneïda pel pare abat, Aureli M. Escarré, destinada a ser entronitzada al temple parroquial la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat de 1955.

La imatge, actualment es troba situada a la dreta de l’altar de la capella fonda del temple parroquial. L’any 1967 s’editaven aquests goigs, a càrrec de l’estampador i xològraf Ricard Vives i Sabaté (exemplar dipositat a l’Arxiu Gavin).  

Goigs en lloança de la Mare de Déu de Montserrat. Vilanova i la Geltrú: R.V.S., 1967

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada